Vi skapar Local Food Nodes för att möjliggöra nya kopplingar direkt mellan matproducenter och matkonsumenter samtidigt som vi vill stärka de lokala kopplingar som redan finns. Vi vill möjliggöra direkta transaktioner, resilienta samhällen och återfå närheten till maten vi äter och hur den är producerad. Vårt mål är att maten ska bli lokal igen.

Resultatet är ett öppet digitalt verktyg där producenten presenterar sina varor, konsumenten bokar mat och betalar direkt till producenten. Utlämning och upphämtning av varorna sker sedan på en förutbestämd tid och plats, en nod (namnet kommer från konceptet “noder i ett nätverk”), där alla konsumenter och producenter samlas. På det viset kan du som konsument hämta upp varor från flera producenter på samma gång och som producent kan du lämna ut till flera kunder samtidigt.

Med Local Food Nodes vill vi också skapa ett öppet och kollaborativt crowdfunding-verktyg för att främja utvecklingen av framtida matsystem, friskare jordbruk och mer lokalekonomisk aktivitet.

Genom att använda plattformen och stötta projektet blir du medskapare och medfinansiär till en ny modell för produktion och distribution av lokal mat. Årliga medlemsavgifter, som du som användare själv sätter storleken på, kommer att hjälpa till att göra denna modell precis så användbar som vi tillsammans bestämmer oss för att göra den.

Välkommen till Local Food Nodes, en plattform där vi skapar lokala matsystem, tillsammans.

Läs mer om vår vision för framtiden, vår ekonomiska filosofi, bakgrunden till projektet och vart vi är på väg här. (Kommer snart)

Skapa konto och bli stödmedlem

Du kan enkelt skapa ett konto helt gratis, eller logga in med ditt Facebookkonto.

Kolla runt på siten, hitta utlämningsplatser nära dig och lägg god, lokal mat i din digitala shoppingvagn, men innan du kan skicka iväg dina ordrar behöver du först bli stödmedlem på plattformen. Du blir det genom att betala en årlig användaravgift och storleken på avgiften bestämmer du själv. Det är upp till dig att avgöra vad du känner att du har råd med och vad du tycker att denna tjänst är värd för dig och för vårt samhälle. Vad än summan blir, medfinansierar och medskapar du en hälsosammare framtid. Snyggt jobbat!

Hitta utlämningsplats och förboka din lokala mat

När du är inloggad, kan du enkelt hitta de utlämningsplatser som är närmast dig genom att klicka på Local Food Nodes-ikonen längst upp till vänster. Utforska kartan eller sök och gå med i noder som passar dig. Börja sen göra beställningar (du behöver inte gå med i en nod för att beställa mat på den, men det gör användandet av siten lättare).

Hämta mat

Maten som du har bokat kommer att finnas tillgänglig för upphämtning vid den förutbestämda tiden och platsen som står utskriven på din beställning. Beställningarna kommer att skickas till dig via epost men finns även tillgängliga för dig att se när som helst genom att använda länkarna i användarmenyn på siten. Du plockar upp maten på utlämningsplatserna (noderna) direkt från respektive producent och du gör även alla betalningar direkt till producenterna. Detta säkerställer att producenterna behåller 100% av alla intäkter från produkterna de producerar.

Betalning kan göras på vilket sätt som helst som fungerar för producenten och konsumenten. Producenter indikerar vilken typ av betalning de accepterar för varje produkt när du beställer. Betalningar kan göras i förväg, när ni träffas eller genom medhavd faktura och kan ta vilken form ni vill, som till exempel: kontant, Swish, banköverföringar eller komplementerande valutor.

Let's go local.