Vänna Gårdskött

Vännavägen 36 86191 Timrå
Vänna Gårdskött

Vänna Gårdskött är ett litet lantbruk i Timrå som drivs av veterinärerna Helena Vestin och Per Jonsson. Nu har vi förverkligat vår dröm om en småskalig grisuppfödning där djuren har den bästa möjliga tillvaron, så att vi och ni kan äta riktigt gott fläsk med gott samvete!

Våra grisar föds i stora luftiga lösdrifter med fri tillgång på halm att böka och leka i. Från 4 veckors ålder är de ute och bökar i jorden. Hela sommaren lever de utomhus i stora gräs- och skogshagar, med tillgång till gyttjebad under varma dagar och ligghallar med halm och skugga att sova i. De äter svensktillverkat KRAV-godkänt ekologiskt foder, ekologiskt hö från våra egna marker, samt gräs, jord, insekter och rötter. En grupp grisar har markberett ett kalhygge åt en granne med gott resultat!

Tack vare vårt nybyggda gårdsslakteri får djuren ett värdigt avslut utfört av deras ägare, helt utan stress och transport. Vårt gårdsslakteri är det enda godkända slakteriet i Medelpad. Alla våra grisar somnar in med ett äpple eller morot i munnen. De tillhör en oerhört liten, unik andel av Sveriges slaktsvin som fått växa upp under dessa förhållanden!

Order
In order to book this product you can navigate to its page on one of the following nodes where it is delivered to.
Images